Tai köögiviljakarri



 
Klassikalisest kokaraamatust katsetasin sel nädalavahetusel Tai köögiviljakarri retsepti. Originaalretsepti järgi tuli karripastat panna 2-3 supilusika täit, kuid minu maitsele tundus see liiga vürtsikas, seega panin ma ainult 1 spl karripastat ja meie pere jaoks jagus sellest roale vürtsikust küllalt.

Idamaise hõnguga lõunasöögi tarvis läheb vaja:

1 spl tai punast karripastat
2,5 cm pikkune jup värsket ingverijuurt
50 g india pähkleid
400 ml kookospiima
3 porgandit
1 brokoli
1 laimi mahl
20 g värsket koriandrit
serveerimiseks riisi
Karripasta potis podisemas


Pane karripasta kastrulisse, lisa riivitud ingver ja india pähklid. Kuumuta pidevalt segades keskmisel kuumusel 2-3 minutit. Seejärel lisa kookospiim ja aja keema. Sega hulka viilutatud porgandid ja ca 5 minutit hiljem brokoliõisikud ning lase veel ca 5 min keeda, kuni köögiviljad on pehmed. Sega kastrulis olevate koostisosade hulka hakitud koriander ja pigista sisse laimimahl. Serveeri koos riisiga.

Kommentaarid