Lihapallid riivleiva ja köögiviljadega

Võrratud ja mahlased lihapallid riivleivaga teeb eriti maitsvaks paprika ja porgandi lisamine.  Ahjus küpsetatud lihapallid sobivad hästi sombustesse sügisõhtutesse koos rohelise salatiga. Või niisama suupisteks...


 Vaja läheb:

300 g veise hakkliha
1 paprika
1 riivitud porgand
2 munakollast
maitse järgi soola, pipart
3 viilu rukkileiba
Riivleiva jaoks rösti ahjus leivaviilud krõbedaks ja riivi siis peene riiviga.(võid kasutada ka valmis riivleiba). Seejärel puhasta ja haki paprika pisikesteks tükkideks ning sega koos riivitud porgandiga hakkliha hulka. Lisa segule veel riivleib ja munakollased ning maitseained ja sega ühtlaseks tainaks. Vormi tainast käte vahel pisikesed pallid ja aseta küpsetuspaberile ning küpseta ahjus 200 kraadi juures olenevalt ahjust ja pallide suurusest 20- 30 minutit.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Nii huvitav lahendus lihapallide tegemiseks. Mul tuleb lapselaps nädalavahetusel külla, üllataks teda. Aga kuna mul on kodus olemas valmis riivleib, siis palun kui palju peaks võtma riivleiba ? Tänan vastuse eest !
Jaanika ja Signe ütles …
Aitäh, Anonüümne! Kui paned riivleiba, siis umbes 1 dl oleks piisav, lisa osade kaupa ja vaata, et tainas liiga kuiv ei jääks. Riivleib paisub ka veidi.