Meepätsikesed

 Meemaitselised ja muredad vürtsidega präänikud on justkui loodud külma ja vihmasesse sügisõhtusse. Saatjaks sobib hästi tass kuuma teed võis siis hoopis kakaod. Loomulikult sobib kõrvale ka klaas külma piima. Retsept pärineb "Nutika perenaise kokaraamatust".

Vaja läheb:

2 muna
2 dl suhkrut
näpuotsatäis soola
150 g võid
3 sl mett
8 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
0,25 tl muskaati

Glasuur:

sidrunimahla
tuhksuhkrut
Vahusta munad suhkru ja soolaga. Sulata või, lisa võile mesi ja sega, kuni mesi on sulanud ning sega juurde ka maitseained. Sega võisegu munavahu hulka ning lisa ka küpsetuspulbriga segatud jahu. Pane tainas pooleks tunniks külma tahenema, seejärel vormi sellest pätsid ja küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.
Glasuuri jaoks sega veidi sidrunimahla tuhksuhkruga nii, et tekiks magmalaadne konsistents ja kata sellega küpsised.

Kommentaarid