Kana- kodujuustu lasanje

 Üks mõnusalt lahja kanaga variatsioon lasanjest, mis tänu kodujuustule on eriliselt hõrk ja mahlane. Kuigi originaalretseptis oli kasutatud kanahakkliha, siis mina kasutasin hoopis peeneks hakitud kanafileed. Köögiviljadega tomatikastme (Unclebens, Felix jms.) asemele passis aga väga hästi ka kodutehtud letšo. Retsept pärineb kokaraamatust "Kohupiima- ja kodujuustutoidud 2". Lisaks piilu ka Nami-Nami viimast kooskokkamist.


Vaja läheb:

9 lasanjeplaati
450 g kanafileed
5 dl pastakastet või letšot
3 muna
450 g kodujuustu
1 sl hakitud ürte
300 g riivjuustu vabal valikul
soola, pipart
Prae tükeldatud kanafilee õlis ja maitsesta soola ning pipraga. Sega juurde 4 dl letšot. Klopi kausis lahti munad ja lisa neile kodijuust ning hakitud ürdid.
Määri ahjuvormi põhja kiht kanasegu, laota sellele 3 lasanjeplaati, määri peale pool kodujuustusegust, puista peale kolmandik riivjuustust ja pool järelejäänud kanasegust. Seejärel korda kõike veel üks kord ja lõpuks määri järelejäänud 1 dl letšot lasanjeplaatidele ja puista peale riivjuust.
Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit ja lase seejärel fooliumi all 10 minutit järelküpseda.

Kommentaarid