Gustavi präänikud
Üldiselt meeldivad meile kõiksugu erinevad küpsised ja midagi eriti esile tõsta tundub üsna ebaõiglane, aga seekord tahaks küll ära mainida, et need on ühed eriti mõnusad ja muredad rosinatega präänikud. Kindlalt ka laste lemmikud! Retseptis on osa nisujahust asendatud täisterajahuga. Originaalretsept pärineb ammendamatust "Pereköögi kokaraamatust".
Vaja läheb:
200 g võid
2 dl suhkrut
2 muna
2 dl jahu
2 dl täisteranisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
4 dl rosinaid
veeretamiseks kaerahelbeid
Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa vahustades ükshaaval munad. Sega hulka ka rosinad ja omavahel segatud jahud ning küpsetuspulber. Tõsta kahe lusika abil tainakuhjakesed kaerahelveste sisse ja veereta neid seal ning vormi väikesteks pallideks. Lao pallid paraja vahega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vajuta lamedaks. Küpseta 200 kraadi juures 15- 20 minutit.
Vaja läheb:
200 g võid
2 dl suhkrut
2 muna
2 dl jahu
2 dl täisteranisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
4 dl rosinaid
veeretamiseks kaerahelbeid
Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa vahustades ükshaaval munad. Sega hulka ka rosinad ja omavahel segatud jahud ning küpsetuspulber. Tõsta kahe lusika abil tainakuhjakesed kaerahelveste sisse ja veereta neid seal ning vormi väikesteks pallideks. Lao pallid paraja vahega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vajuta lamedaks. Küpseta 200 kraadi juures 15- 20 minutit.
Kommentaarid