Sünnipäevalaual oh mis hea kõik koos...


Alustama peaks sellest, et kõik suured lihavõttetoidu tegemise plaanid jäidki selle aastal ainult plaanideks, sest minu laps jäi haigeks ja oli terve pika nädalavahetuse väga kõrges palavikus. Ja kuigi olen eelmistel aastatel teinud muuhulgas ka pashat, siis see aasta jäi lihtsalt vahele. Mune muidugi värvisime sibulakoortega, sest mulle meeldib nii kõige rohkem, aga ega suurt muud ei teinudki.
Ainus suurem ja pidulikum asi, mis sellel nädalavahetusel valmis, oli parima sõbranna tütre Annabeli 3 aasta sünnipäeva tort Lotte pildiga.
Tort ise ei olegi midagi väga keerulist-lihtne ja mõnus kohupiima-biskviidi tort maasikatega. Kõige olulisem oli vast asja juures Lotte, kelle suurimate fännide hulka väike Annabel kuulub. Sööjad kiitsid torti igatahes ja isegi lastele maitses! Eks see olegi tegijate suurim rõõm :) Muuseas oli see minu esimene suhkrumassiga kaetud tort, ka esimene pildimaalimine. Suhkrumassi ma ise tegema ei hakanud, vaid sain ühelt väga toredalt kondiitrist sõbrannalt (kellelt muuseas olen ka pojale sünnipäevatorte tellinud, mis on alati ülivõrdes head olnud). Tema käest sain ka toiduvärvid ja loomulikult portsu vajalikke nõuandeid algajale. Lisaks piilusin ka siia blogisse, kus on väga hästi piltidega illustreeritult ära näidatud, kuidas kooki martsipaniga katta ja pilti joonistada. Mis suhkrumassi puudutab, siis kondiitridki pidavat ostma seda enamasti valmistootena, sest selle valmistamine on parajalt keeruline.

Üheks põhjaks vajad: (Kuna küpsetasin kolm kihti, siis tuleb kõiki ained võtta 3 korda rohkem)

3 muna
1 dl suhkrut
3 sl jahu
3 sl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks ning sõelu õrnalt segades juurde jahu-tärklise-küpsetuspulbri segu. Vala tainas ahjuplaadile ja küpseta 225 kraadi juures 8 minutit.


Täidis:

3 dl maasikatoormoosi
500 g ricotta kohupiima
2 dl vahukoort
2 tl vanillisuhkrut
1,5 dl suhkrut

Minul valmis maasikatoormoosi sügavkülmas ei olnud ja tegin nii, et sulatasin karbitäie maasikaid, püreerisin sobiva koguse suhkruga ja ajasin läbi sõela. Tulemuseks oli siidine maasikapüree.
Täidise jaoks segasin kohupiima, vahustatud vahukoore, suhkru ja vanillisuhkru. Ricotta kohupiim on selles suhtes hea, et see on tihe ja ei ole vesine nagu kohupiimapastad. See tähendab, et ta püsib hästi koos ja ei vaju tordi vahelt välja. Samuti ei ole sellisel juhul ka vajadust želatiini lisamiseks.


Peale:

1 dl vahukoort
350 g suhkrumassi
tuhksuhkrut
350 g kohupiima
suhkrut
immutamiseks piima+maasikapüreed

Tordi kokkuladumiseks aseta kandikule biskviitpõhi, määri sellele kiht maasikapüreed ja selle peale kiht kohupiimasegu. Seejärel aseta peale järgmine biskviitpõhi, immuta seda piima-maasikapüree seguga ja kata samuti maasikapüree ning kohupiimaseguga. Aseta peale kolmas põhi ning mmuta kergelt piimaga ja kata õhukese vahukoore kihiga.
Puista küpsetuspaberile tuhksuhkrut ja rulli sellel lahti suhkrumass, joonista suhkrumassile toiduvärvidega meelepärane pilt ja vajadusel lõika ka sobiv suurus. Seejärel libista pilt tordile ja kaunistatordi küljed suhkruga maitsestatud kohupiima või vahukoorega.

P.S. Väikesed tordisõbrad,sh ka sünnipäevalaps ise, andsid tordile positiivse hinnangu ja sõid seda hea meelega!

Kommentaarid

Leane ütles …
Mulle meeldis see Homer Simpsoni pildiga tort ka väga! :)
Jaanika ja Signe ütles …
Väga tore! Kas maitses ka? Saladuskatte all võin öelda, et lähipäevil saab see siia ka vaatamiseks ja järgitegemiseks üles pandud.