Lillkapsavorm

April 13, 2010
Selle mõnusa retsepti algidee pärineb "Köögiviljaraamatust". Olen kogused enda jaoks aja jooksul paika timminud ja kasutanud vastavalt sellele, mida parajasti kodus on, kas lillkapsast või brokolit. Kahtlemata on parim värske köögivili, aga võib muidugi kasutada ka külmutatud köögivilja. Samuti võib lisada võis hautatud sibulat, aga mina seda ei tee, sest mulle meeldib lillkapsa õrn maitse.

Vaja läheb:

500 g lillkapsast või brokolit
2 dl Felixi jogurtimajoneesi (või hapukoort)
100 g riivjuustu
2 muna
1 tl sidrunipipart

Keeda lillkapsast umbes 3 minutit soolaga maitsestatud vees ja nõruta ning pane ahjuvormi. Valmista kaste, segades majoneesi või hapukoore lahtiklopitud munade ja sidrunipipraga ning vala kaste lillkapsale ja puista peale riivjuust. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 30 minutit.

0 comments: