Pohlatartalett
Selles koogis on koos pohlade mõrkjashapu maitse ja hapukoorekreemi magus mahlasus. Originaalretseptis, mis pärineb raamatust "Koogid 3", oli küll kasutatud kirsse. Aga minu arvates sobivad pohlad siia ka väga hästi. Loomulikult võid kasutada ükskõik milliseid marju, mis parasjagu kodus käepärast on, aga mulle tundub, et hapumad marjad passivad selle koogi sisse paremini.
Tainas:
125 g võid
0,5 dl suhkrut
3 dl jahu
Täidis:
200 g hapukoort
1 muna
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
250 g pohli
1 dl mandlilaaste
Näpi või, suhkur ja jahu tainaks. Suru tainas vormi põhja ja äärtesse.
Täidise jaoks sega hapukoor, muna, suhkur ja vanillisuhkur ning vala põhjale. Pane täidisele marjad ja puista peale mandlilaastud. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Enne serveerimist lase jahtuda, et täidis taheneks.
Tainas:
125 g võid
0,5 dl suhkrut
3 dl jahu
Täidis:
200 g hapukoort
1 muna
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
250 g pohli
1 dl mandlilaaste
Näpi või, suhkur ja jahu tainaks. Suru tainas vormi põhja ja äärtesse.
Täidise jaoks sega hapukoor, muna, suhkur ja vanillisuhkur ning vala põhjale. Pane täidisele marjad ja puista peale mandlilaastud. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Enne serveerimist lase jahtuda, et täidis taheneks.
Kommentaarid