Mustika-juustukook

See on üks mõnusalt kreemjas kohupiima- juustukook rohkete mustikatega. Loomulikult võib mustikate asemel kasutada ka muid meelepäraseid marju. Samuti ei ole koogi valmistamisel takistuseks lahtikäiva vormi puudumine, lihtsalt lahtikäivast koogivormist on kooki kõige lihtsam kätte saada. Koogi tegemiseks ammutasin ideid ja inspiratsiooni mitmetest retseptidest, mis kõik pärinevad raamatust "Juustukoogid".

Põhi:

200 g Digestive küpsiseid
75 g sulavõid

Kate:

200 g toorjuustu
400 g kohupiima
4 muna
3 dl mustikaid
1,5 dl suhkrut

Purusta küpsised ja sega sulavõiga ning suru lahtikäiva koogivormi põhja ning aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Täidise jaoks sega toorjuust kohupiimaga, lisa suhkur ning munad ja sega korralikult läbi. Kõige viimasena sega juurde mustikad ja vala täidis põhjale ning küpseta 180 kraadises ahjus 50 minutit. Lase koogil enne serveerimist ja lahtilõikamist täielikult jahtuda.

Kommentaarid