Vanillitaskud

Ka see retsept on pärit Väikesest saiaraamatust. Kuna mina olen enamasti ikka teinud pärmitainast munaga, siis selle retsepti puhul oli väga meeldivaks üllatuseks saiade kohevus ja väga hea kerkimisvõime ning seda täiesti ilma munata. Veel oli mõnus see, et tainast ei pidanud eraldi kergitama, vaid tuli valmistehtud saiadel kerkida lasta. Hõrgu vanillitäidisega kohevad saiad tulevad kindlasti ka tulevikus tegemisele!

Tainas:

25 g pärmi
2 dl käesooja piima
200 g pehmet võid
6 dl jahu
1 sl suhkrut

Täidis:

75 g toasooja võid
2 sl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut

Määrimiseks:

1 muna

Glasuur:

1 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 sl vett

Pudista pärm kaussi ja lisa piim ning sega pärmi lahustumiseni. Lisa kuubikutena või, suhkur ja jahu ning sõtku tainaks. Rulli tainas 40 x 40 cm ruuduks ja lõika omakorda ruutudeks (umbes 8x8 cm).
Sega kokku täidiseained ja pane iga ruudu keskele 1 tl täidist ning tõsta tainanurgad keskele kokku ja suru kinni. Aseta saiad määritud või pabervormidega voodertatud muffinivormidesse ja lase umbes 1 tund kerkida. Seejärel määri munaga ja küpeta 225 kraadi juures 15-18 minutit. Lase kuklitel jahtuda.
Sega kokku glasuur ja nirista jahtunud saiakestele. Glasuur tahkub umbes 15 minuti jooksul, külmas loomulikult kiiremini.

Kommentaarid