Kaneeliküpsised


Pehme küpsisetaina põhiretsept pärineb Suure küpsetamisraamatu I osast. Mina lisasin küpsisetainasse kaneeli ja puistasin peale kaneelisuhkrut ning kastsin valmis küpsised sulatatud tumedasse šokolaadi. Küpsised kadusid laualt silmapilguga ja meeldisid nii suurtele kui väikestele väga. Kindlasti sobib laste sünnipäevalauale, sest lapsed ju teatavasti väga pikalt laua taga ei püsi ja rohkem meeldib neile käigu pealt miskit kaasa haarata. Aga ilmselt passivad hästi ka kohvilauale.

Vaja läheb:

200 g võid või margariini
1 dl suhkrut
2 muna
3 dl jahu
1,5 dl tärklist
1,5 sl kaneeli

Peale puistamiseks ja kaunistuseks:

kaneelisuhkrut
100 g tumedat šokolaadi

Vahusta või suhkruga ning lisa segades munad. Sega juurde omavahel segatud kuivained(jahu, tärklis, kaneel). Pane taigen tordipritsi ja pigista tordipritsiga küpsetuspaberile hobuserauakujulised või piklikud küpsised ning puista peale kaneelisuhkrut. Küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit. Võta küpsised ahjust välja ja lase jahtuda.
Tükelda šokolaad ja sulata ning kasta küpsised otsapidi šokolaadi sisse ning aseta küpsetuspaberile tahenema. Kui tõstad küpsised tahenema külmikusse, saad kiiremini neid krõbistama asuda.

Kommentaarid