Kohupiimaküpsised

See kohupiimaküpsiste retsept on leitud hiljuti ilmunud kokaraamatust Kohupiima- ja kodujuustutoidud 2, aga internetis on analoogne retsept ka mitmes muus kohas üleval: näiteks siin Perenaiste lehel on üks variant ja siin blogis ka. Mina tegin retseptis mõned muudatused ja ühe olulise muudatuse ka tegevuskäigus- nimelt ei tahtnud ma tainast üleöö kappi tahenema jätta ja seetõttu lisasin ma sulatatud või asemel hoopis külma või tükkidena ja panin taina külma ainult tunniks ajaks. Lisaks kasutasin küpsiste maitsestamiseks kaneeli-suhkru asemel hoopis pärlsuhkrut. Igal juhul on kindlapeale tegu ühtede maailma parimate küpsistega, mis on suhkrukrõbedad, kihilised ja mmmmm kui maitsvad peale selle.

Vaja läheb:

400 g kohupiima
250 g võid
5 dl jahu
1 tl soola
150- 200 g pärlsuhkrut
(loomulikult sobib ka tavaline suhkur)

Sega kohupiim, võitükid, jahu ja sool ning mudi tainaks. Tainas pane umbes tunniks külmkappi. Valmis tainas rulli jahusel laual lahti ja vormi sellest klaasi või ümara vormiga kettad. Suru ketas pärlsuhkrusse, siis voldi pooleks, suru uuesti suhkrusse ja voldi veelkord pooleks ning kasta veelkord suhkrusse. Küpseta küpsiseid 200 kraadi juures 15- 20 minutit.

Kommentaarid