pikkpoiss
Pikkpoisi tegemiseks on saadud inspiratsiooni mitmetest kokaraamatutest (muuhulgas ka raamatust "Kiired argiroad")ja eks on välja kujunenud ka mingi lemmikmoodus aastate jooksul, kuidas põhiliselt kotlette ja pikkpoissi teen. See siin on aga hoopis ühelt sõbralt näpatud maitsev idee, kuidas teha täidisega pikkpoissi. Selle täidise sees olev krõmpsuv porgand ja sulanud juust teevad roa eriti hõrguks.
Vaja läheb:
700 g veisehakkliha
1 sibul
1 muna
1 tl soola
0,5 tl pipart
0,5 tl riivitud muskaati
1,5 dl vett
hapu või rõõskkoort
0,5 dl riivsaia
Täidis:
150 g riivjuustu
50 g suitsupeekonit või viie päeva suitsuliha
2 ribadeks lõigatud porgandit
Pikkpoisi jaoks paisuta riivsai vees ning sega kokku hakkliha, hakitud sibula ja maitseainetega, lisa muna ja hapukoor ning sega ühtlaseks tainaks. Pane ahjuvormi põhja või ahjuplaadile kiht pikkpoisi segu ning aseta sellele suitsupeekoni või liha tükid, porgandiribad ja riivjuust Kata ülejäänud pikkpoisi seguga ja silu märja käega pealt ühtlaseks. Küpseta ahjus 60 minutit 200 kraadi juures. Kõrbemise vältimiseks võid katta pikkpoisi küpsemise lõpupoole fooliumiga.
Vaja läheb:
700 g veisehakkliha
1 sibul
1 muna
1 tl soola
0,5 tl pipart
0,5 tl riivitud muskaati
1,5 dl vett
hapu või rõõskkoort
0,5 dl riivsaia
Täidis:
150 g riivjuustu
50 g suitsupeekonit või viie päeva suitsuliha
2 ribadeks lõigatud porgandit
Pikkpoisi jaoks paisuta riivsai vees ning sega kokku hakkliha, hakitud sibula ja maitseainetega, lisa muna ja hapukoor ning sega ühtlaseks tainaks. Pane ahjuvormi põhja või ahjuplaadile kiht pikkpoisi segu ning aseta sellele suitsupeekoni või liha tükid, porgandiribad ja riivjuust Kata ülejäänud pikkpoisi seguga ja silu märja käega pealt ühtlaseks. Küpseta ahjus 60 minutit 200 kraadi juures. Kõrbemise vältimiseks võid katta pikkpoisi küpsemise lõpupoole fooliumiga.
Kommentaarid