Maasika- sidrunikreemi trifle

Trifle ehk kihiline magustoit pakub lõputult varieerimisvõimalusi, sest kokku võib laduda igasuguseid endale meelepäraseid komponente. Seda magustoitu võib teha nii kaussi kui ka pokaalidesse. Mõnedes kokaraamatutes olen näinud kasutatavat ka sõna kausikook. Igatahes see eksemplar siin on algavaks maasikahooajaks otsekui loodud ja hapukas sidrunikreem ning maasikad on tõeline match made in heaven. Rääkimata sellest, et need värvilised kihid pakuvad ka tõelist silmailu.
Idee pärineb siit.

Vaja läheb:

Savoiardi küpsiseid või biskviiti
200 ml maasikapüreed (maasikad+ suhkur püreerida)
100 g viilutatud maasikaid
200 ml sidrunikreemi (lemon curd)
200 ml vahukoort
2- 3 sl suhkrut
1 tl vanilliekstrakti

Selleks, et seda magustoitu valmistada, pead kõigepealt valmis tegema maasikapüree ja sidrunikreemi ning vahustama vahukoore suhkru ja vanilliekstraktiga, samuti võid valmis küpsetada biskviidi, kui seda kasutad. Maasikapüree tegemine ja vahukoore vahustamine on ilmselt kõigile jõukohane. Sidrunikreemi võid valmistada näiteks nii, nagu siin või siis mõne muu omale meelepärase retsepti järgi ja neid on internetis omajagu.
Kui ettevalmistused on tehtud, tuleb võtta magustoidukausid/klaasid ja asuma maiust kaussidesse laduma.
Kausi põhja aseta küpsised või biskviidi viilud, seejärel vala peale maasikakaste ja tükeldatud maasikad. Peale pane sidrunikreemikiht ja vahukoorekiht ning korda kogu protsessi veel üks kord.
Lase magustoidul külmas maitsestuda kuni üleöö. Samas meie serveerisime magustoitu kohe ja maitses ka suurepäraselt!
Vaata ka Nami- Nami kooskokkamist "Oma maa maasikas".

Kommentaarid

Tullia ütles …
Tulin juba teist korda seda isuäratavat magustoitu vaatama:-) Ilus ja kahtlemata maistev.
Jaanika ja Signe ütles …
Piinlik öelda, aga sõime seda nõrkemiseni:D Mulle meeldib see magusa ja hapu tasakaal selles magustoidus. Eks tuleb uuesti ette võtta, kui oma maasikad punaseks lähevad.