Vana hea kohupiima- plaadikook

Tundub uskumatuna, et täiesti tavalistest toiduainetest valmib nii suurepärane ja maitsev kook. Võib öelda, et tegemist on koogiklassikuga nõukaajast, mis on minu arvates üks parimaid ja lihtsamaid kohupiimakooke üldse.  Lapsepõlves kuulus see kook vaieldamatult mu lemmikute hulka.
Sellest kogusest valmib kooki suur plaaditäis.
Retsept pärineb väikeste mugandustega raamatust "Eesti toit".

Liivataigna põhi:

250 g võid
500 g jahu
200 g suhkrut
näpuotsatäis soola
1 muna

Kate:

1 kg kohupiima
4 dl hapukoort
3 dl suhkrut
6 muna
6 sl toasooja võid
6 sl jahu
2 tl vanillisuhkrut
Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna. Seejärel lisa jahu ja sool ning sega ühtlaseks. Rulli tainas ahjuplaadi suuruseks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Eelküpseta põhja 200 kraadi juures umbes 10 minutit.
Katte jaoks vahusta munad kergelt suhkrutega, lisa kohupiim, hapukoor, pehme või ja jahu. Laota kate põhjale ja küpseta 200 kraadi juures 35 minutit. Lõika jahtunult tükkideks.
Täidises peab kasutama kindlasti pakikohupiima.

Kommentaarid