Eton mess ehk segadus maasikate, vahukoore ja beseega

See on üks tõeliselt pika traditsiooniga magustoit, mis on sellise nimega tuntud juba 19. sajandist saadik. Seda serveeritakse traditsiooniliselt iga- aastasel Etoni kolledži kriketimängul Winchesteri kolledži üliõplaste vastu. Loomulikult võib magustoitu valmistada ka teiste marjadega, aga maasikad on kõige traditsioonilisemad.
Muide besee lisandus magustoitu alles hiljem, algselt segati maasikaid vaid vahukoorega.
Magustoidu võiks kokku segada vahetult enne serveerimist, et säiliks besee krõmps.
Kõik kogused on orienteeruvad, sest seda magustoitu võib teha täpselt oma maitsele vastavalt- varieerides koguseid.
Muuseas see on ideaalne suvemagustoit, sest kuuma ahjuga ei ole sellel midagi pistmist :)

Vaja läheb:

2-3 dl vahukoort
100 g beseeküpsiseid
400 g maasikaid
1 tl vanillisuhkrut
2 sl suhkrut

Vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga, pese ja tükelda maasikad. Sega maasikad ja beseeküpsised ettevaatlikult vahukoorega ja naudi kohe.

Kommentaarid

Tullia ütles …
Ma jumaldan seda magustoitu!
Jaanika ja Signe ütles …
Mina ka ja beseed on veel mu ekstra nõrkus :)
Mari-Liis ütles …
mul ka kohustuslik igasuvine magustoit, ülihea!