Brokoli-kodujuustu lasanje

 Kooke on lahe ja huvitav teha, kuid kuna õhtuti tahab pere ka muud süüa, siis seekord leidsin õhtusöögi idee siit.
Välja näeb see lasanje üsna kahvatu ja selline ühtlaselt halli värvi, kuid kodujuustu-brokoli kooslus maitses ülihästi. Võib-olla tasuks brokolit mitte üldse eelnevalt keeta, vaid lihtsalt keeva veega korraks üle valada, siis säiliks nende ilus roheline värvus. Suurendasin ka tomatipasta kogust, kuna muidu tundus brokoli-kodujuustusegu liiga maitsetu. 

Vaja läheb:

lasanjeplaate

1 sibul
2 küüslauku
õli
300 g brokolit
6 spl tomatipastat
300 g kodujuustu

Katme jaoks:

5 dl piima
0,5 dl jahu
25 g võid
150 g riivitud juustu
muskaati, soola, pipart

Peale raputamiseks 50 g riivitud juustu

Täidise valmistamiseks haki sibul ja küüslauk peeneks ning tükelda brokoli. Hauta köögiviljad vaiksel tulel poolpehmeks, lisa tomatipasta ja veidi jahtunud segule sega juurde ka kodujuust.
Kastme jaoks sulata potis või, lisa jahu ja kuumuta pisut. Hakka pidevalt segades osade kaupa lisama piima. Kui piim on lisatud ja segu korraks keema tõusnud, lisa riivjuust ja maitseained ning tõsta pott tulelt.
Määri vormi põhja pisut juustukastet, sellele tõsta lasanjeplaadid, peale kodujuustusegu, siis juustukaste jne. Kõige peale peaks jääma juustukaste.
Küpseta lasanjet 200 kraadi juures 40 minutit. Poole küpsemise raputa peale ka riivjuust. Lase enne serveerimist veidi jahtuda.

Kommentaarid