Kreemjas maasika ja valge šokolaadi tort

Aeg-ajalt käime retsepte piilumas ka BBC Good Food'i lehel. Ning kui üks sünnipäevalaps tahtis kingituseks torti, siis just sellelt lehelt ma ühe mõnusa suvise maasikatordi leidsin. Sünnipäevalised kiitsid tordi väga heaks ning ma arvan, et sel suvel, kui tõeline maasikaaeg kätte jõuab, tuleb see tort veelkord tegemisele. Tõeliselt mõnus, mahedalt magus ja vahune amps.
Kasutasin koogi valmistamisel 28cm läbimõõduga lahtikäivat ümarat koogivormi, mistõttu kohandasin veidi originaalretsepti.

Põhi:

300 g Digestive küpsiseid
120 g sulatatud võid

T'äidis:

200 g valget šokolaadi
500 g maasikaid
400 g toorjuustu
200 ml vahukoort
100 g hapukoort
5 lehte želantiini

Põhja jaoks purusta küpsised, lisa sulavõi, sega hoolikalt ning suru tugevasti ja ühtlase kihina vormi põhja. Tõsta täidise valmistamise ajaks külmikusse.
Täidise jaoks sulata kas mikrolaineahjus või vesivannil valge šokolaad ning lase veidi jahutuda. Tõsta hilisemaks koogi kaunistamiseks 7-8 ilusamat maasikat kõrvale ning ülejäänud purusta saumikseriga ühtlaseks püreeks. Eraldi anumas mikserda ka vahukoor. Seejärel võta üks suurem kauss ning pane sinna toorjuust, hapukoor ja maasikapüree, sega hoolikalt. Seejärel lisa vahustatud vahukoor ning sega õrnalt massi hulka ja samamoodi õrnalt sega juurde jahtunud šokolaad. Maitse täidist ja kui sinu maitsemeele jaoks on täidis liiga mage, siis lisa veidi suhkrut. Viimasena lisa väheses kuumas vees lahustatud želantiinilehed ja sega veelkord kogu mass läbi. Siis võta külmkapist välja koogi põhi, vala kogu mass põhjale ning tõsta tagasi külmikusse üleöö tahenema. Enne serveerimist lõika kõrvale pandud maasikad pikuti pooleks (ära maasikatelt lehti ära võta) ning pane ringina koogi servadesse kaunistuseks.

Kommentaarid