Seene-köögivilja pirukad


Kuna uus marja ja seenehooaeg kipub vägisi peale tulema, siis on viimane aeg vanad varud kasutusele võtta. Ühel päeval sai siis keldrist toodud purk marineeritud kuuseriisikaid. Osa sai niisama ära söödud, kuid kuna pool purki jäi alles mõtlesin, et prooviks teha marineeritud seentega väikeseid pirukaid. Varasemalt olen ikka soolaseeni või värskeid seeni kasutanud, kuid huvi pärast tahtsin ikka ka marineeritud seentega proovida. Ette ruttavalt võib öelda, et ka marineeritud seentega maitsesid pirukad väga hästi. Retsept sai kokku sellest, mis külmkapis leidus - nii et sel korral omalooming:)

Vaja läheb:

500g lehttainast
2 väikest porgandit
1 väike paprika
1 tomat
ca 500ml purk marineeritud seeni
150 g riivitud juustu
Lõika porganditest õhukesed kettad (võid ka jämeda riiviga riivida), tükelda tomat ja paprika väikesteks kuubikuteks. Pane pannile sorts õli ning lisa esimesena porgandid, paari minuti pärast paprika ja viimasena tomatitükid. Kõige lõpus lisa pannile hakitud seened.
Otsi välja 12 auguga muffinivorm. Lõika lehttaignast välja 12 ruutu ning venita tainast sõrmede vahel veidi suuremaks, et mahuks ära muffinivormi, nii et nii vormi põhi kui servad oleks tainaga kaetud. Tõsta igasse pessa pannil olevat segu ning pane peale suur ports riivitud juustu. Küpseta ahjus 200 kraadi juures  12-15 minutit.

Kommentaarid

Karima ütles …
tere
mina olen ka teinud nii pirukakesi kukeseentemsingi ja ka magusaid kohupiima-rabarberist.see mugffini vormi variant pirukast on nii armas ja täpselt paras hammustada.