Küüslaugukeeks
Küüslaugukeeks on üks isevärki küpsetis, mis pole päriselt ei soolane ega magus, kuigi kaldub minu arvates rohkem vist siiski sinna magusa poole. Küll tuntava küüslaugumaitsega, aga seda maitset mahendavad kindlasti õunad, mis lisavad keeksile ka omajagu mahlasust. Vürtsi lisavad muskaat ja kaneel.
Retsept mõningate mugandustega pärineb "Pere ja kodu" retseptivihikust.
Vaja läheb:
4,5 dl jahu
3 dl fariinsuhkrut
0,5 tl soodat
1 tl muskaati
3 tl kaneeli
400 g õunu
1 küüslauk
2 muna
2 dl maitsestamata jogurtit
100 g sulatatud võid
Koori ja puhasta õunad ning tükelda väikesteks kuubikuteks. . Sega omavahel kuivained, lisa õunatükid ja purustatud küüslauguküüned ning sega. Lõpuks lisa sulavõi ja jogurt ning sega ühtlaseks tainaks.
Küpseta keeksi 175 kraadi juures umbes 1,5 tundi. Lase veidi jahtuda ja serveeri.
Retsept mõningate mugandustega pärineb "Pere ja kodu" retseptivihikust.
Vaja läheb:
4,5 dl jahu
3 dl fariinsuhkrut
0,5 tl soodat
1 tl muskaati
3 tl kaneeli
400 g õunu
1 küüslauk
2 muna
2 dl maitsestamata jogurtit
100 g sulatatud võid
Koori ja puhasta õunad ning tükelda väikesteks kuubikuteks. . Sega omavahel kuivained, lisa õunatükid ja purustatud küüslauguküüned ning sega. Lõpuks lisa sulavõi ja jogurt ning sega ühtlaseks tainaks.
Küpseta keeksi 175 kraadi juures umbes 1,5 tundi. Lase veidi jahtuda ja serveeri.
Kommentaarid