Muraka- juustukook
Mina ei tea, mida teie arvate, aga meie arvates on murakad lihtsalt imehead, eriti need, mis rabas otse suhu rändavad. Selle koogi murakakate ongi päris oma korjatud murakatest, mis sügavkülmas kevadet ootasid. Märkamatult on vahepeal muidugi kevadest suvi saanud, aga kook maitseb imeliselt sellegipoolest.
Retsept raamatust "Juustukoogid".
Põhi:
150 g Digestive küpsiseid
70 g sulavõid
1 sl fariinsuhkrut
Täidis:
400 g maitsestamata toorjuustu
2 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Hapukoorekate:
500 g hapukoort
0,5 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
Murakakate:
200 g murakamoosi või murakaid
soovi korral 0,5 dl murakalikööri (mina panin veidi suhkrusiirupit)
0,5 dl apelsinimahla
4- 5 želatiinilehte
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega fariinsuhkru ning sulavõiga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud 24 cm koogivormi põhjale.
Täidise jaoks sega omavahel toorjuust, suhkur, vanillisuhkur ja munad ning vala täidis põhjale. Küpseta kooki 200 kraadi juures 20- 25 minutit, tõsta välja ja jahuta pool tundi.
Sega hapukoorekatte ained omavahel ja vala kate koogile ning küpseta veel 200 kraadi juures 10 minutit.
Jahuta kook täielikult.
Sega omavahel murakakeedis ja liköör. Mina tegin murakatest väheses suhkrusiirupis kompoti ja likööri ei lisanud.
Paisuta želatiinilehed külmas vees, pigista kuivaks ja sulata kuumutatud apelsinimahlas ning vala see segu murakamoosi/-kompoti hulka.
Vala murakasegu koogile ja hoia kooki külmas vähemalt 5 tundi kuni üleöö.
Retsept raamatust "Juustukoogid".
Põhi:
150 g Digestive küpsiseid
70 g sulavõid
1 sl fariinsuhkrut
Täidis:
400 g maitsestamata toorjuustu
2 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Hapukoorekate:
500 g hapukoort
0,5 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
Murakakate:
200 g murakamoosi või murakaid
soovi korral 0,5 dl murakalikööri (mina panin veidi suhkrusiirupit)
0,5 dl apelsinimahla
4- 5 želatiinilehte
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega fariinsuhkru ning sulavõiga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud 24 cm koogivormi põhjale.
Täidise jaoks sega omavahel toorjuust, suhkur, vanillisuhkur ja munad ning vala täidis põhjale. Küpseta kooki 200 kraadi juures 20- 25 minutit, tõsta välja ja jahuta pool tundi.
Sega hapukoorekatte ained omavahel ja vala kate koogile ning küpseta veel 200 kraadi juures 10 minutit.
Jahuta kook täielikult.
Sega omavahel murakakeedis ja liköör. Mina tegin murakatest väheses suhkrusiirupis kompoti ja likööri ei lisanud.
Paisuta želatiinilehed külmas vees, pigista kuivaks ja sulata kuumutatud apelsinimahlas ning vala see segu murakamoosi/-kompoti hulka.
Vala murakasegu koogile ja hoia kooki külmas vähemalt 5 tundi kuni üleöö.
Kommentaarid
Moos oli mul natuke liiga magusavõitu, varjutas veidi muraka maitset. Aga muidu väga hea ja näeb välja täpselt selline nagu piltidel;)
Tehke julgelt! :)
Ja kook oli tõesti imemaitsev, eriti omakorjatud murakatega :P