Rabarbrikeedis

Sellel aastal valmistasin esimest korda elus rabarberikeedist. Mitte et ma mooside sõber ei oleks- otse vastupidi- kõiksugu erinevaid moose, kompotte ja salateid on päris palju valmistatud ja söödud.
Aga mul on väga hea meel, et ma lõpuks ikkagi otsustasin rabarberikeedise valmistamise ka ette võtta.
Kui nüüd täpne olla, siis tegelikult on see pigem želee või tarretise moodi moos st ilma tükkideta. Ja lisaks on keedisel selline imeilus roosakas värvus.

Vaja läheb:

2 kg rabarbereid
1 vanillikaun või 2 tl vanillisuhkrut
1 kg moosisuhkrut
Koori ja tükelda rabarber ning pane poole klaasi (umbes 1 dl) veega potti koos vanillikauna või vanillisuhkruga keema. Vanillisuhkrut kasutades peab jälgima, et see oleks kindlasti naturaalne st mustade täpikestega. Keeda rabrberit umbes 15 minutit, kuni see on täiesti pehme.
Kui kasutasid vanillikauna, siis eemalda see moosist ja suru rabarberisegu läbi sõela. Siis jääb Sulle alles veidi kiulist massi, mille mina ära viskasin ja ülejäänu on viljalihaga heleroosa rabarberimahl. See viljalihaga mahl vala tagasi potti, lisa moosisuhkur ja keeda moosi 10- 15 minutit ning riisu moosilt vaht.
Valmista ette moosipurgid ja tõsta moos purkidesse ning sule purgid õhukindlalt kaanega. Vii jahtunud purgid keldrisse talve ootama.
Moos maitseb hea pudru peal või hoopis koos krõbeda saiaviiluga

Kommentaarid

Tullia ütles …
Mul on hoidistamisega vähe kogemusi, aga see moosijutt koputas südametunnistusele, et oleks aeg endalgi selle asjaga alustada. Selle talvega sõime ämma keldri sõna otseses mõttes tühjaks.
Kaare ütles …
See on kindlasti mõnus moos!
Jaanika ja Signe ütles …
Ausalt öeldes on tõesti uskumatult maitsev moos :)