Kihiline salat parmesani krutoonidega

Sattusin Good Food'i ajakirja lehitsedes selle retsepti peale ning kuna mulle toodi kotitäis selle suve esimesi eestimaiseid värskeid kartuleid, siis lausa pidi seda retsepti proovima.

Salat:

3 saiaviilu
1 sl oliivõli
50 g riivitud parmesani laaste
500 g noori kartuleid
200 g aedube
4 punti noort lehtsalatit

Kaste:
150 g maitsestamata jogurtit
25 g peenelt riivitud parmesani
poole sidruni mahl
2-3 sl oliivõli
2 sl valgeveini äädikat
sorts Tabasco kastet
1 küüslauguküüs

Esmalt pane ahi 200 kraadi juurde soojenema. Samal ajal eemalda saiaviiludelt koorikud ning lõika saiaviilud kuubikuteks. Tõsta saiakuubikud ahjuplaadile, nirista peale oliivõli ning raputa peale peenelt riivitud parmesan. Küpseta ahjus ca 10 minutit ning tõsta seejärel jahtuma.

Pese kartulid puhtaks ja pane 8 minutiks keema, siis lisa oad ning keeda veel ca 2 minutit. Kurna, jahuta külma vee all ning kurna siis lõplikult. Kui tahad salatit kiiremini valmis saada siis tõsta kartulid käterätiku peale jahtuma.

Kartulite jahtumise ajal saab kokku segada kastme. Kastme jaoks haki peenelt küüslauguküüs ning seejärel lisa kõik teised kastme komponendid. Kui kaste on kokku segatud, vala see suure salatikausi põhja. Seejärel tõsta kaussi viilutatud kartulid, siis oad, siis salatilehed, riivitud parmesan ja viimaks parmesani krutoonid. Oluline on tõsta komponenid kaussi just selles järjekorras, sest siis ei hakka salatilehed närbuma ega muutu krutoonid pehmeks. Salat tuleb tõsta külma ning alles enne serveerimist kergelt läbi segada.

Kommentaarid