Rohutirtsu kook
Rohutirtsu kook ehk grasshopper pie jäi esmalt silma just oma huvitava nime pärast. Kook on krõbeda šokolaadise põhjaga ja maheda piparmündise- vahukommise täidisega.
Idee pärineb siit.
Põhi:
200 g šokolaadiküpsiseid
7 sl sulavõid
Täidis:
1,5 dl piima
170 g vahukomme
125 g piparmündiželeed
2 dl vahukoort
soovi korral rohelist toiduvärvi *
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga ning suru segu küpsetuspaberiga kaetud ümara koogivormi põhja. Küpseta põhja 220 kraadi juures 5- 10 minutit.
Täidise jaoks sulata segades keskmisel kuumusel piima sees vahukommid. Jahuta segu ja sega juurde piparmündiželee ja soovi korral ka toiduvärv.
*Toiduvärvi asemel lisasime seekord purustatud spinatilehtedest väljapressitud mahla.
Seejärel sega juurde vahustatud koor ja vala segu jahtunud põhjale ning hoia kooki vähemalt 3 tundi külmas.
Idee pärineb siit.
Põhi:
200 g šokolaadiküpsiseid
7 sl sulavõid
Täidis:
1,5 dl piima
170 g vahukomme
125 g piparmündiželeed
2 dl vahukoort
soovi korral rohelist toiduvärvi *
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga ning suru segu küpsetuspaberiga kaetud ümara koogivormi põhja. Küpseta põhja 220 kraadi juures 5- 10 minutit.
Täidise jaoks sulata segades keskmisel kuumusel piima sees vahukommid. Jahuta segu ja sega juurde piparmündiželee ja soovi korral ka toiduvärv.
*Toiduvärvi asemel lisasime seekord purustatud spinatilehtedest väljapressitud mahla.
Seejärel sega juurde vahustatud koor ja vala segu jahtunud põhjale ning hoia kooki vähemalt 3 tundi külmas.
Kommentaarid