Eton mess ehk segadus maasikate, vahukoore ja beseega
See on üks tõeliselt pika traditsiooniga magustoit, mis on sellise nimega tuntud juba 19. sajandist saadik. Seda serveeritakse traditsiooniliselt iga- aastasel Etoni kolledži kriketimängul Winchesteri kolledži üliõplaste vastu. Loomulikult võib magustoitu valmistada ka teiste marjadega, aga maasikad on kõige traditsioonilisemad.
Muide besee lisandus magustoitu alles hiljem, algselt segati maasikaid vaid vahukoorega.
Magustoidu võiks kokku segada vahetult enne serveerimist, et säiliks besee krõmps.
Kõik kogused on orienteeruvad, sest seda magustoitu võib teha täpselt oma maitsele vastavalt- varieerides koguseid.
Muuseas see on ideaalne suvemagustoit, sest kuuma ahjuga ei ole sellel midagi pistmist :)
Vaja läheb:
2-3 dl vahukoort
100 g beseeküpsiseid
400 g maasikaid
1 tl vanillisuhkrut
2 sl suhkrut
Vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga, pese ja tükelda maasikad. Sega maasikad ja beseeküpsised ettevaatlikult vahukoorega ja naudi kohe.
Muide besee lisandus magustoitu alles hiljem, algselt segati maasikaid vaid vahukoorega.
Magustoidu võiks kokku segada vahetult enne serveerimist, et säiliks besee krõmps.
Kõik kogused on orienteeruvad, sest seda magustoitu võib teha täpselt oma maitsele vastavalt- varieerides koguseid.
Muuseas see on ideaalne suvemagustoit, sest kuuma ahjuga ei ole sellel midagi pistmist :)
Vaja läheb:
2-3 dl vahukoort
100 g beseeküpsiseid
400 g maasikaid
1 tl vanillisuhkrut
2 sl suhkrut
Vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga, pese ja tükelda maasikad. Sega maasikad ja beseeküpsised ettevaatlikult vahukoorega ja naudi kohe.
Kommentaarid