Lemon curd ehk sidrunivõie

Selle sidrunikreemi suhtes olid mul omad kahtlused vaatamata sellele, et tegelikult ma tsitruselisi väga armastan ja eriti just sidrunit, aga kuna mitmes kohas see silma hakkas ja ka koogis ära maitstud sai, otsustasin ikkagi ise proovida. Tulemusega jäin rahule- mõnusalt hapukas kreem, mis sobib hästi magusama põhjaga koogi vahele.
Inspireerituna Mari-Liisi blogist proovisin peale retseptidega tutvumist proovida samuti Elinor Klivansi meetodit võide valmistamisel ja jäin tulemusega väga rahule. See kreem on tõeliselt sametise maitsega. Mmmmm

Vaja läheb:

6 sl võid
1 tass suhkrut
2 muna
2 munakollast
1 sl riivitud sidrunikoort
1 suure sidruni mahl

Vahusta või suhkruga tugevaks vahuks ja lisa ühekaupa vahustades munad. Sega juurde sidrunimahl. Segu on tükiline, aga nii peabki olema enne kuumutamist.
Kuumuta paksupõhjalises potis madalal kuumusel segades kreemi, kuni see on ühtlane st kuni või on sulanud. Keema ei tohi lasta!
Seejärel tõsta temperatuuri ja kuumuta segu paksenemiseni pidevalt segades umbes 15 minutit. Eemalda pott tulelt ja sega juurde sidrunikoor. Kata pott toidukilega ja pane kreem jahedasse.
Sidruni asemel võib kasutada ka näiteks laimi.
Säilib külmikus 1 nädala.

Kommentaarid