Kukeseene risoto



See üllatavalt kreemjas seenerisoto on parim värskete kukeseente hooajal. Aga ka talvel, kui oled ettenägelik olnud ja karbiga kukeseeni sügavkülmikusse märkanud panna. Üllatav maitseelamus on garanteeritud.

Vaja läheb:


500g pruuni riisi
3 porgandit
400g kukeseeni
1,5l köögivilja puljongit
1 karp ( 150g ) Sulatatud juustu kukeseentega ( N: Farmi sulatatud juust seentega )
75g võid
50g riivitud Parmesani juustu

Koori ja riivi porgandid. Sulata poti põhjas või ja pruunista porgandeid paar minutit selles.Vala juurde riis. Sega korralikult läbi (seni kuni riis on korralikult võiga koos ) ja pruunista pidevalt segades umbes 5 minutit. Seejärel lisa nii palju puljongit, et riis oleks kaetud ja kuumuta aegajalt segades, et riis põhja ei kõrbeks. Kui puljong on enam vähem riisi sisse immendunud, siis lisad jälle nii palju, et riis oleks kaetud ning kuumutad edasi. jätkad tegevust, kuni kogu puljong on otsas.Kokku tuleb riisi kuumutada umbes 25 minutit, kuni riis on pehme. Siis lisada sulatatud juust, korralikult läbi segada ja lõpuks lisada eelnevalt võis pruunistatud ja soolaga maitsestatud kukeseened ja Parmesani juust. Serveeri riivitud Parmesani juustuga ning ürtidega ( näiteks tüümianiga ).

Kommentaarid