Valge šokolaadi kook pohladega


Abikokk ja inspiratsiooniallikas Kaia sai kuue kuuseks ja selleks puhuks mõtlesime valmistada suvise pildiga tordi. Mis oleks veel suvisem kui üks ilus kirju liblikas...Koogi idee on saadud Mer Mer kodurestoranist. Ja peab tunnistama, et šokolaadine kook oli suussulav ja oma nime väärt.

Vaja läheb:

200g võid
300g valget šokolaadi
4 muna
2dl suhkrut
1,5dl jahu
0,5tl soola
1,5dl hapusid marju (pohlad, jõhvikad, punased sõstrad, tikrid jne...)

Katteks:

200 g martsipani
300 g kohupiima
veidi vahustatud koort


Sulata valge šokolaad mikrolainahjus või vesivannil ning sega kokku eelnevalt sulatatud võiga. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult juurde või ja šokolaadi segu. Seejärel sõelu juurde kokkusegatud jahu ja sool. Vala tainas ümmargusse vormi mille diameeter on 24 cm. Raputa peale marjad ja küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Serveeri täiesti jahtunult.
Koogi katmiseks rulli martsipan laiali ja joonista sellele meelepärane pilt. Seejärel kata jahtunud kook õhukese vahukoore kihiga ja libista koogile martsipanikate. Küljed kaunista kohupiimaga.

Kommentaarid