Maasikane Pavlova kook


Kuna mulle väga-väga maitseb besee ja ega ma maasikate vastugi ükskõikne ei ole, siis on see kook minu jaoks lausa ideaalne. Tegemine ei ole ka eriti keeruline, nii et vaatamata uhkele välimusele võiks see tort olla jõukohane ka algajale küpsetajale. Retsept pärineb sellelt lehelt.
Ideaalne oma kergusega just suvisele pidulauale ja maasikahooajale kohaselt kaetud rohkete maasikatega!(vaata ka Nami-Nami selleteemalist kooskokkamist).

vaja läheb:

4 munavalget
220 g suhkrut
2 sl maisitärklist
2 tl valge veini äädikat
Täidiseks:
2 dl vahukoort
2oo g kohupiima
suhkrut
maasikaid

Vahusta munavalgeid kuni need moodustavaid pehmeid tippe, seejärel lisa suhkur ja vahusta seni, kuni vaht on tugev ja läikiv. Mikserda juurde maisitärklis ja veiniäädikas. Moodusta munavahust küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ümara kujuga kuhi, mis on külgedelt kõrgem. Küpseta 120 kraadi juures 1 tund ning lase Pavloval ahjus täielikult jahtuda.
Vahusta koor suhkruga ning sega kohupiimaga ja täida sellega beseepõhi. Kõige peale puista kuhjaga maasikad.

Kommentaarid