Juustu-singi rullid
Lihtsad juustu-singi rullid on mõnusad ja maitsevad kõigile. Taina retsept on pärit Väikesest saiaraamatust. Ahjusoojana on iseenesestmõistetavalt parimad.
Tainas:
25 g pärmi
2,5 dl käesooja vett
1 tl soola
0,5 dl sulavõid
6- 7 dl nisujahu
Täidis:
300 g riivjuustu
150 g tükeldatud sinki
määrimiseks muna
Hõõru pärm soolaga vedelaks, lisa vesi, või ja vähehaaval jahu ning sõtku tainaks. Lase kerkida 1 tund.
Täidise jaoks riivi juust ja tükelda sink. Rulli tainas jahusel laual lahti ja puista peale sink ja juust ning keera tihedalt rulli. Lõika rullist paarisentimeetrised jupid ja pintselda munaga ning küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.
Täidisena saab edukalt kasutada ka loomulikult viinereid. Saad sellised parajad ühe ampsu pirukad, kui lõikad tainarullist kitsad jupid.
Kommentaarid