Valge šokolaadi moussee ja sõstardega tartaletid


Iga šokolaadisõbra unelm, mis passib hästi lauale suvisel sõstrahooajal. Magus valge šokolaad ja hapukad punasõstrad moodustavad kakaosel põhjal ideaalse paari suvise söömaaja lõpetuseks. Tartalettide retsept pärineb sõstraraamatust.




Põhi:

3 dl jahu125 g võid
2 sl kakaopulbrit
0,5 dl suhkrut
soola
1 munakollane

Moussee:

2 dl vahukoort
200 g valget šokolaadi
3 munakollast
2 sl konjakit

Kaunistuseks:

punaseid, musti või valgeid sõstraid


Taina jaoks haki või, jahu, kakao, suhkur ja sool segamini ning lisa kergelt lahtiklopitud munakollane ja vesi. Suru tainas vormide põhja ja äärtesse ning pane pooleks tunniks külma. Torka tainasse kahvliga augud ning toesta vormide ääred fooliumiga ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 15 minutit ning lase täielikult jahtuda.
Kreemi jaoks vahusta koor ja sulata valge šokolaad. Vahusta munakollased ja lisa šokolaadile pidevalt segades. Sega juurde ka vahukoor ja rumm. Tõsta töidis tartalettidesse ja lase vähemalt 4 tundi külmas seista.

Kaunista sõstardega.

Kommentaarid