Röstpaprika supp fetakreemiga

Selle supi idee pärineb mõningaste mugandustega raamatust Poole tunni road. Köögiviljade röstimine ahjus enne keetmist annab supile eriti hõrgu maitse. Vürtsikama toidu sõbrad võiksid suurendada küüslaugu kogust.

Supiks vajad:

3 paprikat
3 porgandit
2 sl oliivõli
2 küüslauguküünt
6- 8 dl vett
köögivilja puljongi pulbrit
2 dl tomatipüreed
soola, pipart
tüümiani
100 g fetajuustu
50 g hapukoort

Koori ja tükelda porgand ning puhasta ja tükelda paprika. Tõsta tükeldatud köögiviljad õliga ahjuvormi ja pruunista 250 kraadi juures 15 minutit. Seejärel sega juurde purustatud küüslauk ja lase 5 minutit seista. Siis keeda köögiviljasegu puljongis ja tomatipürees pehmkes ning püreeri ja maitsesta soola- pipraga.
Fetakreemi jaoks sega omavahel fetajuust ja hapukoor. Serveeri suppi fetajuustu kreemi ja tüümianiga ning viilu krõbeda sepikuga.

Kommentaarid