Šokolaadikook ema sünnipäevaks

Veel üks šokolaadisõprade lemmikkook, mis tõeliselt sulab suus ja kus šokolaadiga üldse mitte koonerdatud ei ole. Retsept pärineb raamatust "Klassikaline kokaraamat".

Vaja läheb:

350 g kirsse
3 sl tumedat rummi
50 g mandleid
50 g jahu
350 g tumedat šokolaadi
3 muna
125 g võid
125 g tuhksuhkrut
140 ml vahukoort
kaunistuseks kakaopulbrit

Pane kirsid kaussi koos 2 sl rummiga mõneks tunniks marineerima. Peenesta mandlid ja sega jahuga. Sulata vesivannil 140 g šokolaadi, tõsta tulelt ja lisa seejärel ülejäänud rumm ning munakollased ja vahusta ühtlaseks. Vahusta või suhkruga ning lisa šokolaadisegule ja sega hulka ka jahu-mandlisegu. Vahusta munavalged pehmeks vahuks ja lisa šokolaadisegule. Vala tainas vormi ja küpseta 180 kraadi juures 30-35 minutit. Lase koogil 10 minutit vormis jahtuda ja kummuta siis vormist välja restile jahtuma.
Haki jämedalt ülejäänud šokolaad ja aja koor keema ning vala šokolaadile. Lase 5 minutit seista ja sega. Seejärel jahuta ja vahusta segu miksriga tihkeks.
Tõsta koogipõhjale kirsid ja vala peale šokolaadikreem ning aseta vähemalt kaheks tunniks külma. Serveerimisel sõelu peale kakaopulbrit.

Kommentaarid