Liilia köögivilja-juustupirukas

Tartu blogikohvikust jäi soolastest pirukatest n-ö "kummitama" Liilia tehtud köögivilja-juustupirukad. Nii et kui töö juures oli mu sünnipäeva tähistamine tulemas, siis soolaseks ampsuks otsustasin just neid pirukaid proovida. Kuna ma ei teadnud täpselt kui palju kolleege mu kätt suruda tahavad, siis otsustasin väikeste pirukate asemel teha ühe suure plaadipiruka, mis tähendab ka seda, et panin kõiki komponente topelt.

Põhi:

200 g võid
6 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
250 g maitsestamata jogurtit
veidi soola

Täidis:

2 sibulat
2 suvikõrvitsat
1 paprika
2 porgandit
2 küüslauguküünt
2 tl kuivatatud punet
soola

Kate:

2 muna
2 dl kohvikoort
400 g juustu
150 g kirsstomateid

Pane kaussi jahu ja küpsetuspulber ning sega läbi. Lisa seejärel või ning mudi kätega ühtlaseks massiks (võid mikserdada ka taignakonksudega). Viimasena lisa jogurt ja sool, töötle tainast veel veidi ning tõsta tunniks külmikusse.
Täidise jaoks haki kõik köögiviljad peeneks. Mina näiteks lõikasin porgandist ja suvikõrvitsast õhukesed rattad. Tõsta kõik tükeldatud köögiviljad pannile, lisa veidi õli ning hauta, kuni köögiviljad on poolpehmed. Enne taina külmkapist välja võtmist tee valmis ka kate. Selleks klopi munad ning lisa kohvikoor. Riivi valmis ja juust ning poolita kirsstomatid.

Seejärel rulli tainas õhukeseks (ahjuplaadi suuruseks). Lihtsam on tainast rullida otse ahjuplaadi peal. Siis jaota köögiviljad ühtlaselt kogu taigna peale ning vala peale muna-kohvikoore segu. Viimasena puista kogu pirukas üle riivitud juustuga ning laota peale pooleks lõigatud kirsstomatid.

Kommentaarid

Liilia ütles …
ja kuidas maitses? mul on laupäeval jälle tulemas just väikeste pirukate ralli :D