Rebitav võileib

May 9, 2011
Nüüdseks on arvatvasti kõik meie fännid kaneelilõõtsa ehk rebitava kaneelisaia tegemise ära proovinud, nii et nüüd on viimane aeg üks äge soolane amps võtta ja valmistada rebitav võileib. Idee on leitud siit  ja kuna Nami-namis on kooskokkamine ka võileivateemaline, siis sai seda rebitavat võileiba ka kohe ise proovitud.
Kui on kiire, siis osta poest päts saia või leiba, kui aega tahad eriti head tulemust, siis küpseta sai või leib ka ise. Väga hästi sobib kasvõi näiteks see sepiku retsept.

Ühe saia või leiva täitmiseks läheb vaja:

8 viilu sinki
8 viilu juustu
8 lehte jääsalatit

Kastme jaoks:

2 dl majoneesi
1 tl sinepit
1 tl Worcestershire'ikastet
1/4 tl musta pipart
soola

Lõika leib viiludeks, kuid jäta põhjast ca 1 cm läbi lõikamata ehk jäta viilud alt kinni. Sega kastmeained kokku ja lase veidi maitsestuda ning seejärel määri kahe viilu vahele, jättes seejärel ühe viiluvahe tühjaks, et sealt saaks lõigata või rebida omale ühe võileiva tüki. Võta viil juustu, siniki ja leht jääsalatit ning pane need korraga ühte  võileivavahesse. Jätka nii, kuni viilud otsa saavad. Maitseb hästi nii soojalt kui külmalt!

2 comments:

  1. Tullia said...:

    Väga tore idee!