Kõrvitsa-kartulisupp

Eelmisel nädalal oli meil köögis tõeline kõrvitsanädal, kuna suur kõrvits sai lahti lõigatud ning ära oli see vaja ju süüa. Nii et lisaks kõrvitsa risotole, präänikutele ja kõrvitsa-kookosesupile sai valmis veel potitäis kõrvitsa-kartulisuppi. Ja kuna kõrvitsat jäi ikka veel üle, siis emadepäevaks otsisin välja ühe kõrvitsa- meekoogi retsepti. Siis saab vast eelmise sügise kõrvits otsa ka:)
Kõrvitsa-kartulisupi retsept pärineb Toidutarest, aga kuna ma eriline sibulafänn ei ole, siis kahe sibula asemel hakkisin ma supi sisse ühe.

Vaja läheb:

120 g peekonit
1 sibul
pruunistamiseks õli
1 kg kõrvitsat
800 g kartulit
1 l puljongit
2 dl kohvikoort
soola, pipart, muskaatpähklit
2 tl sidrunimahla

Lõika peekon ribadeks ning pruunista pannil. Haki sibul ning pruunista paksupõhjalises supipotis väheses õlis pruuniks. Seejärel lisa kooritud ja tükkideks lõigatud kõrvits ning kartuli kuubikud ja puljong. Keeda, kuni köögiviljad on pehmed.  Seejärel lisa maitseained ja püreeri. Pärast püreerimkst lisa supile kohvikoor ning kuumutada keemiseni. Viimasena lisa veidi sidrunimahla ning riivitud muskaatpähklit. Serveeri praetud peekoni ribadega.

Kommentaarid