Guacamole

May 21, 2011
Guacamole on Mehhiko köögist pärit kuulus avokaadodipp. Wikipeedia andmetel valmistasid asteegid seda kastet esimest korda juba 16. sajandil ja selle nimi tulenebki ühest asteegi dialektist ning tähendab otsetõlkes avokaadokastet.
Kerge, pähklise mekiga hapukas dipikaste on väga maitsev. Eriti mõnus koos tortilla- krõpsudega. Mõnedes retseptides on kastmele lisatud ka sibulat, tomatit, tšillit või koriandrit, aga mulle meeldib kõige enam just klassikaline varinat. Parima guacamole saab küpsetest avokaadodest.
Retsept Nami- Namist.

Vaja läheb:

2 küpset avokaadot
1/2 laimi mahl
2 küünt küüslauku
soola (pipart)

Suru avokaadod kahvliga püreeks ja lisa purustatud küüslauk ning laimi mahl. Laimi mahl aitab vältida püree pruuniks muutumist. Maitsesta segu soola ja soovi korral ka pipraga. Serveeri maisikrõpsudega.
Kuni serveerimiseni võid dipikastme sisse avokaadoseemne jätta- Kolumbia pereemade sõnul ei lähe kaste siis nii ruttu pruuniks :)

2 comments:

  1. Anette said...:

    Sain siit blogist nii palju uusi a huvitavaid retsepte, mida tahan järgi proovida. Õnneks tuleb suvevaheaeg ja on palju aega :D
    Suur tänu ja edukat blogipidamist edaspidiseks!

  1. köögivõlur said...:

    Tänud Anette ja head kokkamist!