Kõrvitsapräänikud

 Mida teha kõrvitsaga, kui suppe ja risotot on juba piisavalt tehtud. No ma usun, et siis on paras aeg kõrvits mõne magusa roa sisse panna. Mõnusad kõrvitsapräänikud, mis on seest pehmed ja väljast krõbedad, sobivad selleks lausa imehästi. Retsept pärineb mõningate mugandustega Nami- Namist.

Vaja läheb:

100 g võid
150 g fariinsuhkrut
200 g keedetud ja püreeritud kõrvitsat
1 tl vanilliekstrakti
300 g mitmevilja jahusegu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli

Vahusta või suhkruga ning lisa kõrvitsapüree ja vanilliekstrakt. Sega kokku jahu, küpsetuspulber ja kaneel ning lisa võisegule kuivainesegu. Sega ühtlaseks tainaks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile lusika abil tainakuhjad, jättes neile piisava vahe.
Küpseta küpsiseid 200 kraadi juures 12- 15 minutit.

Kommentaarid