Metsmaasika- vanillikreemi kook

Selle koogi retsept pärineb umbes 6 aasta tagusest Kodukirjast. Olen seda kooki nende aastate jooksul ikka aeg-ajalt teinud, eriti just suvisel ajal. Kui nüüd selgus, et sügavkülma salavarudes on veel metsmaasikaid, siis otsustasin jälle vana hea retsepti kasutusele võtta, sest maasikmarjad passivad nimelt eriti hästi kokku hõrgu vaniljekreemi täidisega. Metsmaasikate puudumine pole otseloomulikult takistuseks, väga hästi sobivad koogile ka aedmaasikad. Ah jaa põhjataina tegime seekord kahepeale :)
Koka parem käsi :)
Põhi:

3 dl jahu
100 g võid
0,5 dl vett
näpuotsatäis soola

Täidis:

3 dl piima
2 dl vahukoort
1 dl suhkrut
3 munakollast
3 sl jahu
vanillisuhkrut

Vahele: 3 sl aprikoosimoosi

Peale:

400 g maasikaid
3 sl aprikoosimoosi+ 2 sl vett
Taina jaoks näpi kõik taina komponendid ühtlaseks tainaks kokku ja pane 30 minutiks külma.
Täidise jaoks kuumuta piim ja koor keemiseni. Vahusta munakollased suhkruga, sega juurde jahu ning lõpuks lisa kuumutades ka piimasegu. Kuumuta segades kuni kreem pakseneb ja tõsta tulelt.
Vooderda ümara vormi põhi ja servad tainaga ning küpseta põhja 180 kraadi juures 10 minutit. Määri kuumale põhjale ühlaselt moos ja vala peale kreem. Küpseta veel 30 minutit.
Seejärel tõsta kook ahjust välja, kata metsmaasikatega (viilutatud aedmaasikatega) ja pintselda üle vee-moosi seguga.  Enne serveerimist lase koogil jahtuda.
Edit: kook maitseb jumalikult ka aedmaasikatega.

Kommentaarid