Kreemjas rabarberipirukas

See on nüüd küll ametlikult selle aasta esimene rabarberikook ja täitsa oma rabarberitest. Valmis see küll juba üle nädala tagasi tegelikult. Ülimalt mõnus ja tõeliselt kreemjas suutäis, mis on tänu rabarberile parajalt hapukas.
Retsept väikeste mugandustega "Pereköögi kokaraamatust".

Põhi:

100 g võid
2,5 dl täistera nisujahu
0, tl küpsetuspulbrit
2 sl fariinsuhkrut

Täidis:

500 g rabarbereid
1 dl fariinsuhkrut
1 tl kaneeli
1,5 sl jahu

Kate:

2 munakollast
3 dl vahukoort

Põhja jaoks sulata ja jahuta või ning sega teiste taina ainetega kokku ühtlaseks massiks. Suru tainas ümara koogivormi põhjale ja pane 30 minutiks külma. Seejärel eelküpseta põhja 200 kraadi juures 10 minutit.
Täidise jaoks sega omavahel kooritud ja tükeldatud rabarber, fariinsuhkur, kaneel ja jahu ning laota eelküpsetatud põhjale.
Katte jaoks mikserda munakollased heledaks vahuks ja sega vahustamata koorega ning vala segu koogile. Küpseta kooki veel 30minutit ja laseenne serveerimist kindlasti jahtuda.

Kommentaarid