Porgandikook

May 15, 2011
Mahlane ja lihtne porgandikook, kus on koos kookos, porgand ja ananass. Koogi muudab pidulikumaks ja maitsvamaks toorjuustu galsuur. Retsept on pärit siit.

Kook:

6 dl jahu
3 dl suhkrut
1 sl küpsetuspulbrit
1 sl kaneeli
3 dl oliivõli
4 kergelt lahtiklopitud muna
1 sl vanilliekstrakti
2 dl hakitud kreeka pähkleid
2 dl kookoshelbeid
4 dl riivitud porgandit
2 dl purustatud ja nõrutatud ananassi

Glasuur:

225 g toorjuustu
6 sl toasooja võid
200 g tuhksuhkrut
1 tl vanilliekstrakti
2 sl sidrunimahla
Koogi jaoks sõelu kuivained kaussi, lisa õli, munad ja vanilliekstrakt ning sega ühtlaseks. Sega juurde pähklid, kookoshelbed, porgand ja ananass ning vala tainas küpsetuspaberiga kaetud sügavamale ahjuplaadile või kahte ümarasse koogivormi. Küpseta kooki 180 kraadi juures 45- 50 minutit ja jahuta.
Glasuuri tegemiseks vahusta toorjuust toasooja võiga ja lisa kloppides tuhksuhkur. Lõpuks sega juurde vanilliekstrakt ja sidrunimahl.
Kui küpsetad koogi suurel pannil, siis lõika kook pooleks, määri vahele ja peale glasuuri ning serveeri. Kui küpsetad ümarad põhjad, pane põhjade vahele ja peale glasuuri ning serveeri. Kaunista soovi korral pähklitega.

2 comments:

  1. Anonymous said...:

    Näeb välja väga isuäratav! Peab ka proovima
    Veronika