Kodujuustu- vaarika kook

May 9, 2011
Mahe ja vaarikane kodujuustukook valmis emale emadepäevaks. Koogi täidis ei ole eriti magus ja vaarikad lisavad veel hapukust juurde. Kokku moodustavad krõbe küpsisepõhi, mahe kodujuustutäidis ja hapud vaarikad maitsva trio.

Põhi:

200 g digestive küpsiseid
70 g sulatatud võid

Täidis:

200 g vaarikaid
600 g kodujuustu
4 dl vahukoort
1 dl suhkrut
vanillisuhkrut
12 lehte želatiini

Peale:

200 g vaarikaid
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru mass ümara (lahtikäiva) koogivormi põhjale ja aseta täidise valmistamise ajaks külma tahenema.
Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga. Suhkru kogust võid vastavalt maitsele ka suurendada. Sega vahukoor kokku kodujuustuga.
Pane želatiini lehed külma vette 5 minutiks likku, seejärel pigista kuivaks ja lahusta väheses kuumas vees.
Nirista želatiin pidevalt segades kodujuustusegu hulka.
Lao põhjale vaarikad ja vala peale kodujuustutäidis ning tõsta külma vähemalt kolmeks tunniks tarduma. Enne serveerimist kaunista vaarikatega.

2 comments:

  1. Anonymous said...:

    Tere!
    Kõigepealt tahan kiita teid väga vahva blogi eest, käin siin tihti piilumas!
    Ja siis tahaks veidi nõua küsida: ehk te oskate öelda, kui palju ma peaks želatiinipulbrit (lehtede asemel)kasutama? Ja millises vedelikus oleks siis hea seda paisutada?
    Ette tänades,
    Kristi

  1. köögivõlur said...:

    Tore, et Sulle meie blogi meeldib, Kristi. 4 zelatiinilehte võrdub üldjoontes 1 sl pulbriga. Paisutada võib nii mahlas kui ka vees.