Peedikeeks

Imehea mahlane ja šokolaadine peedikeeks maitseb võrratult, eriti koos külma jäätisega. Aru saada loomulikult maitsest ei ole, et peet koogi sees on. Vastupidi kook maitseb nagu eriti hõrk šokolaadikook.
Retsept pärineb Oma Maitse 2009. aasta augustinumbrist.
Originaalretseptis oli kasutatud püreestatud keedetud peeti, kuid mina otsustasin proovida toore riiviitud peediga. Samuti ununes mul suure saginaga muna tainasse lisamata, aga seegi aps ei vähendanud keeksi maitsvust.

Vaja läheb:

200 g toorest, riivitud peeti
200 g jahu
50 g kakaod
1 sl küpsetuspulbrit
200 g suhkrut
3 muna
2 tl vanillisuhkrut
2 dl päevalilleõli
100 g tumedat šokolaadi
näpuotsatäis soola
serveerimisks jäätist või vahukoort
Pane ahi 190 kraadi juurde soojenema. Sega suures kausis jahu, kakao, küpsetuspulber, suhkur, sool ja vanillisuhkur. Lisa ühtlse joana õli, sega hoolikalt ja lisa seejärel juurde riivitud peet ja hakitud tume šokolaad. Sega veelkord hoolikalt läbi ja tõsta tainas keeksivormi. Küpseta 1 tund ja serveeri jahtunult koos jäätisega.

Kommentaarid