"Anna edasi" suhkrukringlid

Need suhkrukringlid on ühe õdusa Tartu kohviku nö. firmasaiakesed. Tehtud natuke teistmoodi pärmitainast, kihilised ja õhulised. Külma piimaga imehead, järjekordne laste lemmik!
Kiidusõnu ei jätku piisavalt!
Retsept pärineb "Diivani" ajakirjast.

Vaja läheb:

500 g jahu
150 ml piima
35 g pärmi
3 muna
0,5 tl soola
60 g suhkrut
150 g võid

Lahusta pärm ja pool suhkrust piimas, sega juurde 100 g jahu ja jäta pooleks tunniks kerkima. Ülejäänud jahu, suhkur, sool ja või sega käte abil puruseks massiks. Lisa eelkergitatud tainale muna ja purusegu ning sõtku ühtlaseks tainaks. Lase 1,5 tundi tainal kerkida. Jaota tainas ühesuurusteks pallikesteks ja lase veidi kerkida. Seejärel vooli tainatükikestest kringlid, kasta suhkrusse ja lase pannil veel veidi kerkida. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 10- 15 minutit.

Kommentaarid