Kreemja täidise ja õhulise kattega rabarberikook

May 24, 2011
Kevad on täies hoos ja lisaks ammustele lemmikutele rabarberikookidele tahaks ka uusi ja huvitavaid katsetada. Niisiis seekord Juc- i blogist selline pidulikumat sorti- mahlane ja ülimalt maitsev rabarberikook.

Põhi:

200 g jahu
50 g suhkrut
näpuotsatäis soola
100 g külma võid
1 munakollane
1 sl maitsestamata jogurtit

Täidis:

700 g tükeldatud rabarberit
100 g suhkrut
200 ml vahukoort
1 muna
1 tl vanilliekstrakti
Kate:

3 munavalget
150 g suhkrut
1 tl sidrunimahla

Põhja jaoks sega jahu, sool ja suhkur, lisa tükeldatud või ning haki purujaks massiks. Lisa munakollane ja jogurt, sõtku tainaks ja pane 30 minutiks külma.
Sega tükeldatud rabarber 40 g suhkruga ja jäta 10 minutiks seisma, et mahlad jooksma hakkaksid. Seejärel kurna mahl ära.
Rulli tainas õhukeseks ja kata sellega 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja servad. Vala põhjale rabarberitükid ja küpseta 180 kraadi juures 15 minutit.
Sega vahukoor muna, vanilli ja ülejäänud suhkruga, vala segu põhjale ja küpseta veel 20 minutit.
Vahusta munavalged suhkru ja sidrunimahlaga tugevaks vahuks, kata seguga kook ning küpseta paar minutit.
Enne serveerimist lase koogil jahtuda.

2 comments:

  1. Mumsfilibaba said...:

    See kook näeb küll nii mönus välja. Peab kindlasti järgi proovima.

  1. köögivõlur said...:

    Maitses sama hästi, kui välja näeb :)