Kõrvitsa- meekook

Eelmise aasta viimasest kõrvitsast valmis selle aasta teine emadepäeva kook- kõrvitsa- meekook, mille retsept pärineb väikeste mugandustega Nami- Namist. Mahe kõrvitsapüree ja hapukas astelpaju moodustavad mõnusa koosluse ja kook maitseb hea.

Põhi:

200 g küpsiseid

Täidis:

200 g puhastatud kõrvitsat
100 g suhkrut
20 astelpaju marja
20 g želatiini
 4 sl mett
2 dl vahukoort
200 g hapukoort

Kate:

500 ml astelpaju mahla
veidi suhkrut
15 g želatiini
kaunistuseks valget šokolaadi
Keeda suhkrust, kõrvitsast ja astelpajumarjadest püree ning aja see läbi sõela. Sulata želatiin, lase jahtuda ning lisa sellele mesi. Vahusta vahukoor, lisa sellele hapukoor, kõrvitsasegu ning lõpuks želatiinisegu.
Lao ümara lahtikäiva vormi põhja küpsised, vala peale täidis ja tõsta jahedasse umbes 30 minutiks.
Valmista astelpaju mahlast, suhkrust ja želatiinist tarretis ning vala koogile ja lase vähemalt 3 tundi enne serveerimist tarretuda. Riivi peale valget šokolaadi.
Soovi korral võid tordi kaunistada ka lihtsalt astelpaju marjadega ja jätta tarretise tegemata.

Kommentaarid