Õunamahla lugu

Alustuseks olgu kohe öeldud, et see maitsmine ja hindamine on täiesti subjektiivne ning omal algatusel korraldatud üritus, loodetavasti ei tunne keegi ennast puudutatuna.
Igatahes ühel õhtul otsustasime sõbrannadega tavalise lobajutu ja söömise kõrvale teha ka väikese õunamahla pimetesti. Kuna Eesti turule oli parasjagu ilmunud palju kiidusõnu saanud, kuid päris krõbeda hinnaga Saaremaa õunamahl, oligi see idee ajendiks.
Niisiis lisaks Saaremaa õunamahlale haarasin poest veel Largo, Aura ja Harboe mahlad ja sõbranna tõi ka enda kodumahla kaasa.
Kõik mahlad olid klaasidesse välja valatud ja hindasime nii maitset kui ka välimust, seda kõike otse loomulikult amatööride tasemel ehk siis keegi meist pole professionaalne toidu- ega joogikriitik, vaid kõigest tavatarbija.
Minu üllatuseks sai kõigilt viielt hindajalt esimese koha Harboe (rohelises pudelis) õunamahl, teiseks jäi üksmeelselt Saaremaa õunamahl.
Harboe mahl oli piisavalt mahe ent siiski magusa ja puhta maitsega,  veidi hägune- täpselt selline, nagu üks hea õunamahl olema peabki.
Saaremaa Tehumardi õunamahl oli hele ja suhteliselt läbipaistmatu, huvitava maitsenüansiga (veidi meenutas paradiisiõuna) hea õunamahl.
Largo mahl oli kõigile suurim pettumus, nii tehisliku maitsega ja morssi meenutav. Tumeda intensiivse värvusega ja läbipaistev.
Aura mahl oli magushapu  maitsega, puhta ja selge värvusega, siiski jäi puudu naturaalsusest just maitse koha pealt.
Kodumahl oli seekord selline magedamat sorti.- ei olnud päris hapu ega ka mitte magus. Aga kodumahladega ongi nii, et mahla maitse oleneb paljuski õuna sordist, millest mahla valmistatakse. Muidu olen ma päris suur kodumahla fänn!

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Varsti peaks tulema ka selle "Saaremaa" mahla sarnane siider ;)
Profa ütles …
Harboe mahlad ongi kõik head, apelsinimahl on samuti poemahladest parim minu arvates.
Jaanika ja Signe ütles …
Ei vaidle vastu :)
Tullia ütles …
HArboe mahlad on tõesti väga head. Üks klaaspudelis õunamahl on veel tulnud müüki (odavam, kui Saarema oma), mille nime ei mäleta. Lõunakeskuse taluturul igatahes müüakse. See on ka kergelt hägune ja virsikuse alatooniga - igati maitsev.