Apelsinine rabarberivorm mandlilaastudega
Apelsin ja rabarber passivad imehästi kokku, mida ka seesama roog siin edukalt tõestab. Mõnus rabarberivorm krõbeda taina- mandlilaastu kattega maitseb hästi niisama või siis hoopis koos vahukoorega. Maitsev vaheldus rabarbrikookidele.
Retsept GoodFoodist.
Vaja läheb:
900 g tükeldatud rabarberit
2 apelsini riivitud koor ja mahl
140 g suhkrut
200 g jahu
85 g võid
150 ml piima
4 sl mandlilaaste
Kuumuta rabarberitükke koos apelsinimahla ja 50 g suhkruga potis segades, et suhkur sulaks. Seejärel lase neil paar minutit kaane all pehmeneda ja vala segu ahjuvormi põhja.
Sega kausis jahu, apelsinikoor ja ülejäänud suhkur, lisa tükeldatud või ja hõõru sõrmede abil purujaks massiks. Lõpuks lisa piim ja sega ühtlaseks tainaks. Tõsta rabarberisegule lusikaga tainast portsud ja puista üle mandlilaastudega.
Küpseta 190 kraadi juures 25- 30 minutit.
Soovi korral serveeri jäätise või vahukoorega.
Retsept GoodFoodist.
Vaja läheb:
900 g tükeldatud rabarberit
2 apelsini riivitud koor ja mahl
140 g suhkrut
200 g jahu
85 g võid
150 ml piima
4 sl mandlilaaste
Kuumuta rabarberitükke koos apelsinimahla ja 50 g suhkruga potis segades, et suhkur sulaks. Seejärel lase neil paar minutit kaane all pehmeneda ja vala segu ahjuvormi põhja.
Sega kausis jahu, apelsinikoor ja ülejäänud suhkur, lisa tükeldatud või ja hõõru sõrmede abil purujaks massiks. Lõpuks lisa piim ja sega ühtlaseks tainaks. Tõsta rabarberisegule lusikaga tainast portsud ja puista üle mandlilaastudega.
Küpseta 190 kraadi juures 25- 30 minutit.
Soovi korral serveeri jäätise või vahukoorega.
Kommentaarid