Vanillijäätis
Üks hea vanillijäätis muudab iga desserdi alati veel paremaks. Seetõttu on kasulik sügavkülmas hoida pidevalt ühte topsitäit maailma parimat vanillijäätist. Ja just seda see jäätis on, sest mina ei ole veel kunagi paremat vanillijäätist söönud.
Retsept pärineb raamatust "The perfect scoop".
Vaja läheb:
250 ml piima
150 g suhkrut
500 ml vahukoort
1 vanillikaun
näpuotsatäis soola
6 munakollast
1 tl vanilliekstrakti
Soojenda piim, suhkur ja pool koorest koos näpuotsatäie soolaga, tõsta pott tulelt, lõika vanillikaun pikuti pooleks, kraabi seemned piima sisse ja pane sinna ka vanillikaun ning lase 30 minutit seista. Vala ülejäänud koor kaussi ja aseta kausi peale sõel. Vispelda munakollased kausis lahti ja vala kuum piimasegu pidevalt vispeldades munakollaste juurde ja vala segu uuesti potti. Kuumuta segu pidevalt segades, kuni see pakseneb ning vala läbi sõela koore hulka. Lisa vanilliekstrakt ja jahuta segu külmaveevannil. Seejärel külmuta jäätisemaisnas või karbiga sügavkülmas, segu iga 45 minuti järel läbi segades.
Retsept pärineb raamatust "The perfect scoop".
Vaja läheb:
250 ml piima
150 g suhkrut
500 ml vahukoort
1 vanillikaun
näpuotsatäis soola
6 munakollast
1 tl vanilliekstrakti
Soojenda piim, suhkur ja pool koorest koos näpuotsatäie soolaga, tõsta pott tulelt, lõika vanillikaun pikuti pooleks, kraabi seemned piima sisse ja pane sinna ka vanillikaun ning lase 30 minutit seista. Vala ülejäänud koor kaussi ja aseta kausi peale sõel. Vispelda munakollased kausis lahti ja vala kuum piimasegu pidevalt vispeldades munakollaste juurde ja vala segu uuesti potti. Kuumuta segu pidevalt segades, kuni see pakseneb ning vala läbi sõela koore hulka. Lisa vanilliekstrakt ja jahuta segu külmaveevannil. Seejärel külmuta jäätisemaisnas või karbiga sügavkülmas, segu iga 45 minuti järel läbi segades.
Kommentaarid