Laimi- sidruni tartaletid
Nendes kookides valitseb mõnus tasakaal hapu ja magusa vahel, korvikeste pintseldamiseks võid valge šokolaadi asemel soovi korral ka tumedat šokolaadi kasutada. Samuti võib kreemi valmistada ka ainult laimist või sidrunist, mis parajasti käepärast on. Ilusad kollased koogid muudavad päikeseliseks ka kõige hallima päeva.
Tainas:
1 Talleggi Hiidmuna
4,5 dl jahu
0,5 dl pruuni suhkrut
100 g võid
75 g maitsestamata toorjuustu
Kreem:
5 Hiidmuna munakollast
1,5 dl suhkrut
3 sidrunit (koor ja mahl)
2 laimi (koor ja mahl)
100 g võid
4 lehte želatiini+ 0,5 sidruni mahla.
Korvikestesse:
50 g valget šokolaadi
kaunistuseks maasikaid.
Tainas:
1 Talleggi Hiidmuna
4,5 dl jahu
0,5 dl pruuni suhkrut
100 g võid
75 g maitsestamata toorjuustu
Kreem:
5 Hiidmuna munakollast
1,5 dl suhkrut
3 sidrunit (koor ja mahl)
2 laimi (koor ja mahl)
100 g võid
4 lehte želatiini+ 0,5 sidruni mahla.
Korvikestesse:
50 g valget šokolaadi
kaunistuseks maasikaid.
Taina jaoks mõõda kaussi jahu, suhkur, toorjuust, või ja muna ning sega
ühtlaseks tainaks. Keera tainas toidukilesse ja pane pooleks tunniks
külma. Määri tartaletivormid võiga, suru tainas vormidesse ja torka
kahvliga augud sisse ning küpseta 200 kraadi juures 15- 20 minutit.
Kreemi jaoks vahusta munakollased kergelt suhkruga ning sega juurde
sidruni ja laimi koor ning mahl. Kuumuta segu vesivannil, seda pidevalt
segades, kuni kreem pakseneb, see võtab aega umbes 10 minutit. Tõsta
kreem tulelt ja vispelda sisse või. Jäta jahtuma.
Kui korvikesed on jahtunud, pintselda need seest sulatatud valge šokolaadiga üle ja lase taheneda.
Pane želatiinilehed külma vette paisuma 5 minutiks. Kuumuta poole
sidruni mahl ja lahusta selles kuivakspigistatud želatiinilehed. Sega
sulatatud želatiin sidrunikreemi hulka ja täida tartaletid kreemiga,
kaunista maasikatega ja tõsta jahedasse 30 minutiks kuni 1 tunniks
tarduma.
Retsept valmis koostöös Talleggiga.
Kommentaarid